jueves, 10 de noviembre de 2016

Feim psicomotricitat

Hola de nou famílies!

Com ja sabeu els dimecres tenim sessió de psicomotricitat setmanal d’una hora i mitja de duració. Sabeu què és i per a què serveix?
La psicomotricitat avui en dia té un paper molt important a l’Educació Infantil i és fonamental per al nostre creixement integral. És una activitat que ens ajuda a afavorir el desenvolupament de les nostres possibilitats motrius, expressives i creatives a partir del moviment amb el nostre cos.
La psicomotricitat és una de les activitats que més ens agrada i estem desitjant que arribin els dimecres per anar-hi; i és que a la sala de “psico” podem botar, córrer, jugar, disfressar-nos, construir, inventar, compartir, riure... això si... sempre respectant als nostres companys i materials.
Les sessions de psicomotricitat consten de 4 moments:
            - Ritual d’entrada: Ens llevem les sabates, ens posem els mitjons, conversem en grup, escalfem el cos i recordem normes.

            - Expressivitat motriu: aquest moment es centra en el cos, el moviment i la creativitat. Consta de 3 fases: a) Seguretat profunda: moment de descàrrega, b) Joc sensoriomotor de competència motriu: comencen a experimentar amb el propi cos, interaccionem amb els companys... c) Joc simbòlic: juguem a “fer com”, recreant situacions o persones en el seu joc.






            - Representació: Hem de reflexionar i interioritzar el que hem fet mitjançant diferents llenguatges expressius, plàstica, construccions, conversa...





- Ritual de sortida: Ens relaxem i a continuació ens llevem els mitjons, posem sabates i ens acomiadem.  




“La PSICOMOTRICITAT ha d’acollir a l’infant amb tot el seu potencial expressiu, creatiu i investigador. Oferir la possibilitat de posar en joc a través de l’espai, dels objectes i de la relació amb els altres, les seves capacitats motrius i intel·lectuals i afavorir la seva evolució”. Bernard Aucouterier.

Per acabar us deixem un petit vídeo del moment de descàrrega on tombem la torre... fins aviat!!!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario