domingo, 6 de noviembre de 2016

Elmer, experimentació i mandales

El passat divendres varem acabar la setmana d’una forma diferent i divertida. Com cada dia varem fer les nostres rutines (assemblea, esmorzar, hàbits d’higiene, pati...) i com que la “hora del cuento” s’ha passat dels dimecres als divendres aquest cop ens varen contar el conte de l’elefant “ELMER”. El coneixeu? Per a qui no el conegui, aquí us l’expliquem:
L’Elmer és un elefant diferent. No és de color gris com la resta d’elefants del seu poble, ell és multicolor. Tot i així, la resta d’elefants se l’estimen molt i sempre riuen amb ell. Ell pensa que es riuen d’ell per ser diferent i una dia d’amagades, decideix creuar la selva en busca d’un arbre amb fruits color elefant amb els que tenyir-se la pell. Un cop ho aconsegueix torna al seu poble, on no el reconeix ningú i veu que els seus amics estan tristos. De sobte comença a ploure i la pluja fa desaparèixer el color gris d’Elmer, tornant a ser el d’abans. En veure’l tots comencen a riure de nou i Elmer s’adona que els seus amics els elefants l’estimen com és. Des d’aquell dia es decideix fer una festa anual on els elefants es disfressen de colors i l’Elmer de color gris.
Oi que és xulo? Ens va agradar molt i és que amb aquest conte hem pogut treballar alguns valors com per exemple, les diferències. I és que tot i que siguem diferents, no se’ns s’ha d’apartar o excloure. Cadascun de nosaltres som com som, amb les nostres virtuts i els nostres defectes, però tots som “especials”.
Després del conte, varem distribuir la classe en 3 grups on cada grup (passant per tots els espais) havia de fer el següent:
            - Experimentació amb fruits secs. (La majoria de bruixes i bruixots varem aprofitar per menjar castanyes, cacauets, pistatxos... Que bons estaven!!)



            - Mandales de la tardor. (Primer pintem les mandales i després les decorem amb pells dels fruits secs).

            - Titella de l’elefant ELMER. (Amb trossets de papers de colors, decorem a ELMER).


Que ens dieu, a que us agradaria venir a la nostra aula? Fins a la propera entrada!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario